Poseidon God Of The Sea Statue

Poseidoni ishte i vendosur dhe dërgoi lajmëtarin e tij Delfinus, mbreti i delfinëve, për ta gjetur dhe për të fituar zemrën e saj. Delfini pranoi dhe filloi një udhëtim të gjatë, të rrezikshëm për të gjetur Amfitritin. Kur më në fund e gjeti, ai premtoi se nëse ajo pranonte të martohej me Poseidonin, të gjitha energjitë e Poseidonit do të ekuilibronin dhe qetësia do të vinte në të gjitha detet. Kur dëgjoi këtë Amfitriti u prek aq shumë dhe ajo u martua me Poseidonin. Poseidoni e shpërbleu Delfinusin duke e shpallur hyjnor dhe të pavdekshëm.

Cruises Paxos Antipaxos Dolphin
Poseidoni me Amfitritin në krahë goditi Korfuzin me tredhëmbëzorin dhe thyeu majën jugore për të formuar Paxos. Në proces ai humbi tredhëmbëzorin e tij. Kjo më vonë u gjet nga banorët e ishullit të Paxos dhe u bë emblema e ishujve të tyre.

Cruise Boat Ahaya Bay Blue Cave

Në ishullin Antipaxos, Poseidon ndërtoi një pallat për Amfitritin që thuhet të jetë në shpellën blu të Gjirit Ahaya. Çifti lindi dy vajza Nymphs Rhode dhe Benthesicyme dhe një djalë sirenë Tritonin me pjesën e sipërme të trupit të një njeriu dhe bishtin e një peshku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments

Post A Comment

Ju Mund Te Jeni Interesuar

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19. (I VLEFSHËM NGA 06/09/2021)

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19 Veprimet para udhëtimit nga Porti i Sarandës (Shqipëri) në Portin e Korfuzit (Greqi)  Plotësimi  i PLF (Formulari i lokalizimit  të pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë( https://travel.gov.gr/#/ )të paktën…

Lexo më shumë

Spianada i Korfuzit: Sheshi më i madh në Greqi

Në zemër të qytetit të Korfuzit, do të gjeni Spianada, sheshi më i madh në Greqi. Me 42,000 metra katrorë, është renditur i 27-ti për nga madhësia në botë. Për herë të parë u krijua në 1516 nga Venecianët dhe u zgjerua më vonë në…

Lexo më shumë