Covid 19 Virus 2

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19

 • Veprimet para udhëtimit nga Porti i Sarandës (Shqipëri) në Portin e Korfuzit (Greqi)
 •  Plotësimi  i PLF (Formulari i lokalizimit  të pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë( https://travel.gov.gr/#/ )të paktën 2 orë para kohës së nisjes.
 • Certifikata e vaksinimit,ose certifikata e rikuperimit nga Covid,ose një Test Molekular Negativ,ose një Test i Shpejtë Negtaiv.
 • Kohëzgjatja e vlefshmërisë së certifikatës së rikuperimit nga Covid është 180 ditë,dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
 • Kohëzgjatja e vlefshmërisë së testit molekular PCR është 72 orë dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
 • Kohëzgjatja e vlefshmërisë së Testit të Shpejtë është 48 orë dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
 • Penalitet për  mospërmbushjen e këtyre rregullave:5.000 euro për person dhe kthimi pas në Shqipëri.

 

 •  Veprimet para udhëtimit nga Porti i Korfuzit (Greqi) në Portin e Sarandës (Shqipëri)
 • Certifikata e vaksinimit,ose certifikata e rikuperimit nga Covid,ose një Test Molekular Negativ(PCR),ose një Test i Shpejtë Negativ.
 • Kohëzgjatja e vlefshmërisë së certifikatës së rikuperimit nga Covid është 180 ditë,dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
 • Kohëzgjatja e vlefshmërisë së testit molekular PCR është 72 orë dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
 • Kohëzgjatja e vlefshmërisë së Testit të Shpejtë është 48 orë dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
 • Penalitet për  mospërmbushjen e këtyre rregullave: 10 ditë izolim.

 

ME SHUME INFORMACION

 1. Dokumentet e mësipërme a) PLF, b)  Certifikata e Vaksinimit,ose Certifikata e  rekuperimit nga Covid,ose Testi Molekular Negativ (PCR),ose Testi i Shpejtë Negativ si dhe pasaporta  do të paraqiten gjatë kontrollit në hyrje dhe gjatë kontrollit në Stacionin Kufitar në Portin e Korfuzit pas mbërritjes.
 2. Dokumentet e mësipërme ,Certifikata e Vaksinimit,ose Certifikata e  rekuperimit nga Covid,ose Testi Molekular Negativ (PCR),ose Testi i Shpejtë Negativ si dhe pasaporta do të paraqiten gjatë kontrollit në hyrje dhe gjatë kontrollit në Stacionin Kufitar në Portin e Sarandës pas mbërritjes.
 3. Me mbërritjen në portin e Korfuzit kryhet Testi i Shpejtë i Shëndetit Grek për 70% të pasagjerëve.
 4. Në rast të një Testi të Shpejtë Pozitiv dhe një PCR Test pozitiv në portin e Korfuzit, 10 ditë Vetëizolimi është i detyrueshëm në një hotel specifik në ishullin e Korfuzit.
 5. Maskat duhet të mbahen në bord si nga pasagjerët ashtu edhe nga ekuipazhi.

 

Kujdes

Autori lirohet nga përgjegjësia për korrektësinë e informacionit të mësipërm, i cili në çdo rast duhet të verifikohet nga faqet zyrtare të internetit dhe numrat e telefonit të Ministrive të Punëve të Jashtme të të dy vendeve. Para fillimit të transferimit, është e nevojshme të kontaktoni Stacionin Kufitar Kakavia për çdo kërkesë të dokumenteve  shtesë rast pas rasti dhe çdo ndryshim në legjislacionin aktual.

 

 

Lidhje të dobishme

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/travel-during-coronavirus-pandemic_en

https://travel.gov.gr/#/

https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis

https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments

Post A Comment

Ju Mund Te Jeni Interesuar

Spianada i Korfuzit: Sheshi më i madh në Greqi

Në zemër të qytetit të Korfuzit, do të gjeni Spianada, sheshi më i madh në Greqi. Me 42,000 metra katrorë, është renditur i 27-ti për nga madhësia në botë. Për herë të parë u krijua në 1516 nga Venecianët dhe u zgjerua më vonë në…

Lexo më shumë

Vende Historike të Sarandës

Kështjella e Lëkursit Vetëm 4.1 kilometra nga porti i Sarandës shtrihet Kalaja e Lekursit, një kështjellë në majë të kodrës me kulla të rrumbullakëta imponuese dhe pamje mahnitëse të gjithë Sarandës, Ksamilit dhe Korfuzit. E ndërtuar në vitin 1537 nga Sulltan Sulejman I, i njohur…

Lexo më shumë