Lajme

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19. (I VLEFSHËM NGA 06/09/2021)

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19 Veprimet para udhëtimit nga Porti i Sarandës (Shqipëri) në Portin e Korfuzit (Greqi)  Plotësimi  i PLF (Formulari i lokalizimit  të pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë( https://travel.gov.gr/#/ )të paktën…

Lexo më shumë

Spianada i Korfuzit: Sheshi më i madh në Greqi

Në zemër të qytetit të Korfuzit, do të gjeni Spianada, sheshi më i madh në Greqi. Me 42,000 metra katrorë, është renditur i 27-ti për nga madhësia në botë. Për herë të parë u krijua në 1516 nga Venecianët dhe u zgjerua më vonë në…

Lexo më shumë

Vende Historike të Sarandës

Kështjella e Lëkursit Vetëm 4.1 kilometra nga porti i Sarandës shtrihet Kalaja e Lekursit, një kështjellë në majë të kodrës me kulla të rrumbullakëta imponuese dhe pamje mahnitëse të gjithë Sarandës, Ksamilit dhe Korfuzit. E ndërtuar në vitin 1537 nga Sulltan Sulejman I, i njohur…

Lexo më shumë

Kështjellat e Shqipërisë

Shqipëria është një vend i zhytur në histori dhe kulturë. Kështjellat dhe fortesat e tyre e pasqyrojnë këtë. Në të gjithë Shqipërinë, do t’i gjeni, disa rrënoja dhe disa akoma shumë të paprekura, aq sa duken si të reja. Ne kemi zgjedhur disa që janë…

Lexo më shumë

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19 Ekzistojnë katër arsye për udhëtime: Shkimi në vendbanimin e përhershëm Veprimet për mbajtësit e pasaportave shqiptare Printimi i PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë…

Lexo më shumë

Roli i rëndësishëm i pemëve të ullirit.

Vlerësohet se në Korfuz ka 4 milion pemë ulliri si të egra ashtu edhe të kultivuara . Disa prej tyre janë mbjellë  400 vjet më parë. Gjatë sundimit venecian në shekullin e 18-të, banorët u ofruan nga venecianët, një shumë e konsiderueshme parash për të…

Lexo më shumë

Poseidoni, Amfitriti dhe tredhëmbëzori i humbur!

Poseidoni ishte i vendosur dhe dërgoi lajmëtarin e tij Delfinus, mbreti i delfinëve, për ta gjetur dhe për të fituar zemrën e saj. Delfini pranoi dhe filloi një udhëtim të gjatë, të rrezikshëm për të gjetur Amfitritin. Kur më në fund e gjeti, ai premtoi…

Lexo më shumë

Akili: Heroi i Luftës së Trojës

Lufta e Trojës filloi nga një grindje midis tre perëndeshave (Hera perëndesha e martesës, Athina perëndesha e mençurisë dhe luftës, dhe Afërdita perëndesha e dashurisë) për një mollë të artë që u dha atyre nga perëndesha e grindjes dhe mosmarrëveshjes Erisi. Ajo e shkruajti atë…

Lexo më shumë

Zambaku i detit ( Bimë barishtore deti)

Zambaku i detit ka një llambë të madhe të varrosur thellë nën tokë dhe për shkak se rritet në rërë është e lehtë për sythat të ngrihen lart. Ka një kërcell të gjatë me gjethe jeshile të gjera, megjithëse gjethet shpesh vdesin përsëri gjatë motit…

Lexo më shumë

Kush është Shën Spiridoni?

Pavarësisht pozitës së tij të re, Spiridoni mbeti i përulur. Ai vazhdoi me mënyrën e tij të jetesës dhe mbante të njëjtat rroba dhe të njëjtën kapelë të bërë me gjethe palme të thurura. Ai ecte kudo, duke ndihmuar vendasit në bujqësinë e tyre dhe…

Lexo më shumë

ZBULONI VENDET MË TË BUKURA NË QYTETIN E VJETËR TË KORFUZIT GJATË KOHËS QË SHËTISNI NË TË.

Kur ishte nën pushtetin e Venedikasve,Francezëve dhe Britanikëve, kultura e Korfuzit u ndikua shumë prej tyre. Për shkak të këtij fakti, atje u hap Universiteti i Parë Grek, Orkestra Filarmonike e Parë dhe Shkolla e Parë e Arteve të Bukura. Qyteti i Vjetër i Korfuzit…

Lexo më shumë

UDHËTIMI I PARË NË QYTETIN E SARANDËS,SHQIPËRI

Saranda apo Sarandë është një qytet bregdetar në jug të Shqipërisë shumë afër ishullit grek të Korfuzit. Pikërisht  14 km në lindje të skajit të veriut të ishullit. Për aq  kohë sa  keni zgjedhur Sarandën për pushimet tuaja të verës, ka disa mënyra për të…

Lexo më shumë