Covid 19 Virus 2

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19

Ekzistojnë katër arsye për udhëtime:

 1. Shkimi në vendbanimin e përhershëm
  • Veprimet për mbajtësit e pasaportave shqiptare
   • Printimi i PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë (https://travel.gov.gr/#/) 24 orë para ditës së mbërritjes në kufi.
 2. Lëvizja për arsye serioze biznesi
  • Veprime për Mbajtësit e Pasaportave të Greqisë, Bashkimit Evropian dhe vendeve të EEA-EFTA
   • Printimi i PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë (https://travel.gov.gr/#/) 24 orë para ditës së mbërritjes në kufi.
   • Një nga dokumentet e mëposhtëm :
    • Vërtetim të lëvizjes së punonjësve nëse ka
    • Vërtetim  me shkrim – deklaratë përgjegjëse e lëvizjes që tregon arsyen e lëvizjes dhe vendin e destinacionit.
    • Çdo ftesë nga një partner profesional, klient, furnitor
 3. Lëvizja për arsye serioze shëndetësore
  • Veprime për Mbajtësit e Pasaportave të Greqisë, Bashkimit Evropian dhe vendeve të EEA-EFTA
   • Printimi i PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë (https://travel.gov.gr/#/) 24 orë para ditës së mbërritjes në kufi.
   • Vërtetim me shkrim – deklaratë përgjegjëse e lëvizjes që tregon arsyen e lëvizjes dhe vendin e destinacionit.
   •  Dokument nga një spital publik ose privat që tregon arsyen dhe datën e pranimit në spitalin publik ose privat shqiptar ose një ftesë nga një person që ka nevojë për ndihmë për shkak të problemeve shëndetësore.
 4. Lëvizja e fëmijëve me prindër të ndar
  • Veprime për Mbajtësit e Pasaportave të Greqisë, Bashkimit Evropian dhe vendeve të EEA-EFTA
   • Printimi i PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë (https://travel.gov.gr/#) 24 orë para ditës së mbërritjes në kufi.
   • Vërtetim me shkrim – deklaratë përgjegjëse e lëvizjes së të dy prindërve që do të tregojë arsyen e lëvizje
   • Vërtetim i vendbanimit për përdorim të veçantë
   • Certifikata e statusit martesor

 

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Shqipëria në Greqi në përputhje me masat aktuale për të kufizuar COVID-19

Ekzistojnë katër arsye për udhëtime:

 1. Shkimi në vendbanimin e përhershëm
 2. Lëvizja për arsye serioze biznesi
  • Veprime për mbajtësit e pasaportave shqiptare, greke, të Bashkimit Evropian dhe EEA-EFTA
   • Printimi i PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë (https://travel.gov.gr/#/) 24 orë para ditës së mbërritjes në kufi.
   • Vërtetim i testit  molekular negativ (PCR). Kohëzgjatja e vlefshmërisë së testit molekular të PCR është 72 orë dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
   • Një nga dokumentet e mëposhtëm :
    • Vërtetim e lëvizjes së punonjësve nëse ka
    • Vërtetim me shkrim – deklaratë përgjegjëse e lëvizjes që tregon arsyen e lëvizjes dhe vendin e destinacionit.
    •  Çdo ftesë nga një partner profesional, klient, furnitor.
 3. Lëvizja për arsye serioze shëndetësore
  • Veprime për mbajtësit e pasaportave shqiptare, greke, të Bashkimit Evropian dhe EEA-EFTA
   • Printim i PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë (https://travel.gov.gr/#/) 24 orë para ditës së mbërritjes në kufi.
   • Vërtetim i testit molekular negativ (PCR). Kohëzgjatja e vlefshmërisë së testit molekular të PCR është 72 orë dhe për këtë arsye duhet të paraqitet në këtë periudhë kohore.
   • Vërtetim me shkrim – deklaratë përgjegjëse e lëvizjes që tregon arsyen e lëvizjes dhe vendin e destinacionit.
   • Dokument nga një spital publik ose privat që tregon arsyen dhe datën e pranimit në spitalin publik ose privat grek ose një ftesë nga një person që ka nevojë për ndihmë për shkak të problemeve shëndetësore.
 4. Lëvizja e fëmijëve me prindër të ndar
  • Veprime për mbajtësit e pasaportave shqiptare, greke, të Bashkimit Evropian dhe EEA-EFTA

 

ME SHUME INFORMACION

 1. E vetmja pikë hyrje-dalje midis shteteve Shqipëri-Greqi për momentin, është stacioni kufitar tokësor Kakavia.
 2. Test shtesë i kontrollit molekular PCR kryhet nga autoritetet shëndetësore greke në stacionin kufitar Kakavia.
 3. Me të hyrë në territorin grek, vetë izolimi  shtatë-ditor është i detyrueshëm.
 4. Dokumentet e mësipërme dhe pasaporta do të paraqiten gjatë kontrollit në stacionin kufitar Kakavia por edhe në çdo kontroll që do të kryhet gjatë lëvizjes në pikat e kontrollit të rrjetit rrugor brenda territorit të dy shteteve.

 

Kujdes

Autori lirohet nga përgjegjësia për korrektësinë e informacionit të mësipërm, i cili në çdo rast duhet të verifikohet nga faqet zyrtare të internetit dhe numrat e telefonit të Ministrive të Punëve të Jashtme të të dy vendeve. Para fillimit të transferimit, është e nevojshme të kontaktoni Stacionin Kufitar Kakavia për çdo kërkesë të dokumenteve  shtesë rast pas rasti dhe çdo ndryshim në legjislacionin aktual.

 

04/03/2021 – Katharine Ferguson – UPDATE:

Sipas masave të reja të bllokimit nga ora 06:00 e mëngjesit të enjten 4 mars deri në orën 06:00 e mëngjesit më 16 mars zbatohen rregullat e mëposhtme në lidhje me kodet e lëvizjes:
Ndryshimet në opsionet e kodit SMS 2, 3 dhe 6
Për Kodin 2 : shkuarja në supermarkete dhe dyqanet kryesore , dhe Kodin 3 : shkuarja në banka dhe shërbimet publike lëvizja është e kufizuar brenda Komunës ose 2 km nga vendi i banimit. Nëse nuk ka bankë ose shërbim në Komunën lokale njerëzit mund të udhëtojnë në një Komunë tjetër nëse kanë fatura të emërimit të tyre në bankë.
Për Kodin 6: dalja për stërvitje mund të jetë vetëm në këmbë ose me biçikletë, por jo në një komunë tjetër. Si pasojë një makinë nuk mund të përdoret për të udhëtuar.

 

20/01/2021 – Katharine Ferguson – UPDATE:

Që nga data 18/01/2021 të gjitha dyqanet me pakicë dhe qendrat tregtare në vend do të rihapen, së bashku me disa biznese të tjera duke përfshirë parukerit,sallone bukurie dhe shërbimet e nspektimit të automjeteve (KTEO).

 • Dyqanet mund të funksionojnë nga ora 7 e mëngjesit (opsionale) deri në orën 8 pasdite (në mënyrë që të punësuarit të kthehen në shtëpi deri në orën 9 kur fillon orari i ndalimit).
 • Konsumatorët mund të blejnë vetëm duke dërguar një SMS (opsioni 2) në 13033 ose duke pasur me vete një vërtetim lëvizjeje të shkruar gjatë blerjes. Të gjithë konsumatorët duhet ta mbajnë SMS si provë të lejes për lëvizje dhe duhet t’ia tregojnë ato autoriteteve sipas kërkesës.
 • Lëvizja për në dyqan do të zgjasë dy orë, gjë që u jep konsumatorëve kohë të mjaftueshme për të bërë blerje brenda dyqanit duke ndjekur masa të rrepta të distancës sociale. Dy orët e blerjes do të fillojnë nga koha e dërgimit (dhe aprovimit) të SMS për lëvizje.
 • Vetëm katër klientë lejohen për dyqane deri në 100 metra katrorë. Për dyqanet me madhësi mbi 100 metra katrorë, lejohet një person shtesë për çdo 25 metra katrorë.
 • Për qendrat tregtare dhe dyqanet e shitjeve në mënyrë specifike, do të lejohet një klient për 25 metra katrorë.
 • Në të gjitha dyqanet dhe qendrat tregtare, duhet të respektohet një distancë prej 2 metrash midis klientëve gjatë pritjes në banakun e arkëve.
 • Gjobat për shkelësit e masave të distancës sociale në dyqane do të rriten me 50 përqind (gjobat aktualisht qëndrojnë në 300 euro për individët dhe 3,000 euro për bizneset).
 • Parukierët, berberët dhe sallonet e bukurisë lejohen të hapen por mund t’u shërbejnë klientëve vetëm me takim.
 • Shërbimet e inspektimit të automjeteve (KTEO) mund t’i shërbejnë publikut vetëm me takim.
 • Maskat duhet të vishen në çdo kohë si nga punonjësit e dyqaneve ashtu edhe nga konsumatorët.

 

Lidhje të dobishme

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/travel-during-coronavirus-pandemic_en

https://travel.gov.gr/#/

https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis

https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments

Post A Comment

Ju Mund Te Jeni Interesuar

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19. (I VLEFSHËM NGA 06/09/2021)

Informacion i dobishëm për lëvizjen nga Greqia në Shqipëri sipas masave aktuale për të kufizuar COVID-19 Veprimet para udhëtimit nga Porti i Sarandës (Shqipëri) në Portin e Korfuzit (Greqi)  Plotësimi  i PLF (Formulari i lokalizimit  të pasagjerëve) nga faqja zyrtare e Ministrisë( https://travel.gov.gr/#/ )të paktën…

Lexo më shumë

Spianada i Korfuzit: Sheshi më i madh në Greqi

Në zemër të qytetit të Korfuzit, do të gjeni Spianada, sheshi më i madh në Greqi. Me 42,000 metra katrorë, është renditur i 27-ti për nga madhësia në botë. Për herë të parë u krijua në 1516 nga Venecianët dhe u zgjerua më vonë në…

Lexo më shumë